KOTE introduseres i Danmark

by Kaja Kvande


Den 7. november fikk vi i KOTE en flott mulighet! Vi ble invitert av den Danske Arkitektforeningen for å snakke om Magasinet KOTE i København. Den danske arkitektforeningen har samarbeidet med den Norske ambassaden i Danmark om å lage en forelesningsserie om norsk arkitektur og landskapsarkitektur. Andre inviterte var Reiulf Ramstad og Lala Tøyen. Foredragsserien het Norsk Terræn der tema var: Hvad driver unge og fremadstormende norske landskabsarkitekter i et land hvis terræn virker uovervindeligt?

Derfor dro redaktørene for den kommende utgaven, Ragnhild og Kaja, til København for å introdusere danskene for Magasinet KOTE. Interessen var stor og salen var mer en fullsatt. 

Vi snakket om hva KOTE er, hvorfor vi startet KOTE og hvilke temaer vi som redaksjon og våre bidragsytere har brakt på banen. 

Presentasjonen resulterte i nye bidragsytere fra Danmark, kontakt med andre magasiner som Arkitekten, Landskab og det splitter nye magasinet Twentyfirst. Sjekk ut på http://arkfo.dk/da/publikationer/twentyfirst

Etter foredraget minglet vi med Nørrebros juleøl i hånden. Kvelden endte med at vår vert tok oss med på det eneste stedet som serverer dansk bondekost hele natten i gjennom. Vi vil derfor takke vårt eminente vert Marco Berenthz for kontinuerlig påfyll av snaps og flesk.

Dagen etterpå var vi invitert på dansk frokost med norsk mat i den norske ambassadørens residens. Hit var også de viktigste danske arkitektkontorene invitert. Ambassadøren henviste i sin velkomsttale til det tette båndet mellom Danmark og Norge. Han snakket med iver om hvordan han så en økt interesse for norsk landskap og arkitektur i Danmark. 

Vi ønsker å takke den Danske Arkitektforeningen og Den Norske Ambassaden for invitasjonen. Dette var en flott mulighet for oss i Magasinet KOTE til å vise oss frem for et dansk publikum og fremtidige bidragsytere og samarbeidspartnere. 

bilde.JPG