Jakten på det gode sted

by KOTE in


Artikkelserien «Jakten på det gode sted» forsøker å sette fingeren på hvilke fysiske og sosiale faktorer som gjør det godt å oppholde seg her.

Sjøbadet på Sørenga fremheves ofte som et godt sted (Wikipedia commons) 

Sjøbadet på Sørenga fremheves ofte som et godt sted (Wikipedia commons) 

Artikler i serien Jakten på det gode sted: 

Hva er et godt sted? Alle som jobber med utviklingen av byer og tettsteder konfronteres av dette enkle men fundamentale spørsmålet.

Gjennom utforming av våre fysiske omgivelser og det sosiale innholdet de fylles med skapes den virkeligheten hver enkelt av oss fortolker. I tillegg til de fysiske strukturene består steder av menneskene som bor og oppholder seg der, deres interaksjon og deres sanser, følelser, minner og tanker knyttet til omgivelsene.

At fortolkningen er individuell innebærer ikke at vi skal slutte å prøve å skape gode steder. Den innebærer erkjennelsens anerkjennelse: for å lage virkelig gode steder trenger vi også den individuelle fortolkning.