Mitt første møte med: arkitekturstudiet ved AHO

by KOTE in


Andre del av en serie om første semester på de ulike utdanningsinstitusjonene for arkitektur, landskap og planlegging i Norge.

Sindre Bjerkeng Scherjon, arkitekturstudent ved AHO

Vi startet året med en relativt rask oppstart og vi ble kastet rett ut i et utfordrende prosjekt, noe jeg likte godt. Vi har hatt flere prosjekter dette halvåret, men det som skiller seg ut er 1:1 oppgaven vi fikk. I denne oppgaven skulle vi bygge et rom med et satt romprogram innenfor 2.8 x 2.5 meter. Vi fikk et visst antall meter plank i forskjellige dimensjoner som vi måtte fordele til de forskjellige komponentene som utgjorde rommet vårt. Fundamentet måtte være av betong med noen eksakte dimensjoner, vi designet og bygget forskaling, deretter støpte vi formene. Denne oppgaven lærte meg mye om planlegging, fordeling av materiale og ikke minst praktisk utførelse. 

Oppgaven 1:1

Oppgaven 1:1

Noe av det mest spennende for meg var klasseturen vår til Marokko, den muslimske arkitekturen var fantastisk. Opplevelsen av å finne veien alene i de trange gatene sent på kvelden med en defekt gps er et fint minne å se tilbake på. Noe annet jeg fant spennende var diplomstudentenes presentasjoner. Det var utrolig lærerikt for en førsteårsstudent å se spekteret av hva som forventes i løpet av studiet, fra begynnelse til slutt. 

Hva som har vært vanskelig med studiet så langt er litt utfordrende å svare på. Jeg tror det vanskeligste for meg har vært å presse meg selv til å gå utenfor min egen komfortsone og følge instinktene mine. Det som overrasket meg mest dette halvåret var at jeg kom inn på skolen. Jeg visste virkelig ikke om jeg hadde svart på oppgavene under opptaksprøven på en god måte og antok egentlig at jeg ikke kom til å komme inn.

Noe jeg har funnet ut etter å ha gått på AHO et halvt år, er at som alt annet her i livet er ting mer komplekst enn en først antar, og at når en befinner seg i startfasen som meg, så kan det virke overveldende. Jeg ser dermed frem til å ta et skritt om gangen, og komme i gang med dette semesterets oppgaver, modellbygging, planlegging og tegning. Det skal bli fint å lære mer om materialer, lys og rom. 

Det er et veldig spennende fagfelt og jeg gleder meg veldig til å bli bedre innenfor feltet og utforske nye og utradisjonelle medium, teknikker og ideer. 

Oppgaven 1:1 

Oppgaven 1:1